Kainuun Vasemmisto: Nimetön haku virkoihin

Kainuun Vasemmisto esittää, että kunnat ja muut Kainuussa toimivat julkistahot siirtyvät nimettömään eli anonyymiin hakumenettelyyn virkojen ja toimien täytössä.

Anonyymissä haussa hakijan nimi, sukupuoli, ikä ja muut tehtävän hoitoon vaikuttamattomat tiedot salataan esikarsinnassa eli haastatteluvaiheeseen valitaan hakijat vain pätevyyden ja työkokemuksen perusteella.

Näin hakijoiden tasa-arvo paranee ja ikärasismia, sukulaisten ja tuttavien suosimista sekä muita virkavalintojen lieveilmiöitä saadaan poistettua.

Vasemmisto toivoo, että myös Kainuun yritykset siirtyisivät vastaavaan menettelyyn ja ilmoittaisivat kaikki avoinna olevat työtehtävät julkiseen hakuun.

– Osaavan henkilöstön Kainuuseen muuton esteenä on usein puolison työpaikan puute. Kun kaikkia työtehtäviä ei ilmoiteta hakuun, niin muutto voi tyssätä vaikka ”piilotyöpaikka” puolisolle olisikin olemassa, piirihallitus totesi.

Kainuun Vasemmisto huomauttaa, että nykyinen hallitus lopetti juuri ns. aktiivimallin, joka pakotti työttömät tehtailemaan hakemuksia työtehtäviin, joihin heillä ei ollut mitään pätevyyttä. Seurauksena oli turha hakemusruuhka, joka on nyt poistunut.

…………………………

Lisätiedot tarvittaessa Kainuun Vasemmiston puheenjohtaja Jouko Korhonen 0400-200733