Kai­nuun Va­sem­mis­to: El­vy­tys­pa­ket­ti nyt, AVI lak­kau­tus­lis­tal­le

Kainuun Vasemmisto vaatii, että hallituksen on ns. minihallitusneuvotteluissa päätettävä heti elvytyspaketista työllisyyden ja kotimaisen kysynnän parantamiseksi.

-Vaikea työttömyystilanne ja esimerkiksi kaupan alan mittavat irtisanomiset osoittavat, että kurjistamispolitiikan tie on loppuun kuljettu, piirihallitus korosti.

Vasemmisto muistuttaa, että Kainuusssa on kipeästi korjausta tarvitsevia rakennuksia kouluista sairaalaan ja suuri määrä tienkorjauskohteita, joiden aloitus kohentaisi työllisyystilannetta nopeasti.

Lisäksi vaaditaan eläkeindeksien leikkauksen perumista, jotta pienituloiset vanhukset ja sairaat eivät joudu hallituksen virheiden maksajiksi.

Kainuun Vasemmiston mukaan valtion taloutta voidaan paikata byrokratiaa purkamalla. Esimerkiksi lääninhallitusten rippeistä perustetut aluehallintovirastot, AVI, voitaisiin lakkauttaa ja niiden tehtävät tarpeellisilta osin siirtää maakuntaliitoille ja suoraan ministeriöille.

-Kainuulaisen hoivakodin asukkaalle ei ole mitään iloa Oulussa istuvasta virkamiehestä, joka tekee tarkastuskäyntejä usean vuoden välein, Kainuun Vasemmiston piirihallitus totesi.
………………………………

Lisätiedot
Kainuun Vasemmiston puheenjohtaja Jouko Korhonen
p.0400-200733