Kai­nuun Va­sem­mis­to: Kai­nuun len­to­yh­tey­det tur­vat­ta­va

Kainuun Vasemmiston piirihallitus vaatii Finnairia kantamaan aluepoliittisen vastuunsa tilanteessa, jossa ilmassa leijailee aito uhka lentoliikenteen loppumisesta Jyväskylän, Kajaanin, Joensuun, Kokkola-Pietarsaaren ja Kemi-Tornion lentokentillä. Julkisuudessa on väläytelty, että Finnair olisi karsimassa lentoja vuoden loppuun saakka tai jopa lopettamassa lennot kokonaan edellä mainituilta kentiltä.

Valtio-omisteinen Finnair pyytää valtiolta yli 600 miljoonan euron pelastuspääomituspakettia, joten sen aikeet näyttävät vähintäänkin erikoisilta. On selvää, että maakunnat tarvitsevat koronan jälkeen kaiken tuen noustakseen jälleen jaloilleen joten ratkaisu tässä tilanteessa ei voi olla maamme sisäisten elintärkeiden lentoyhteyksien lakkauttaminen.

– Finnair näyttääkin käyttävän koronaepidemiaa röyhkeästi keppihevosena, näiden omille alueilleen äärimmäisten tärkeiden lentokenttien johdonmukaiselle alas ajamiselle, piirihallitus toteaa.

Elinkeinoelämän ja matkailun edellytyksistä täytyy pitää erityistä huolta tällaisessa tilanteessa, jossa Suomen talous halutaan saada elpymään koronaepidemian jälkeen. Tällainen yksipuolinen sanelu jättää osan alueista vääjäämättömästi liikenteelliseen mottiin.

– Valtion enemmistöomistuksessa olevalla Finnairilla on velvollisuus palvella myös Suomen sisäisiä liikenteen tarpeita, Kainuun Vasemmiston piirihallitus muistuttaa.

Kainuun Vasemmisto peräänkuuluttaakin vastuuta tilanteessa valtiolta omistajana, mikäli se tahtoo turvata tasa-arvoiset elämisen edellytykset sekä elinkeinoelämän menestymisen mahdollisuudet aidosti koko Suomessa. Valtion omistajaohjauksen ja liikenneministerityöryhmän onkin herättävä asiassa tarvittaviin toimiin välittömästi.

Lisätiedot:

Kainuun Vasemmiston puheenjohtaja Jouko Korhonen puh. 0400 200733
Kansanedustaja Merja Kyllönen puh. 09 4323091